2011. május 20. 03:00 - Flora Keresztély

there is a fire starting in my heart. wilkommen. au dieu. adios. viszlát...

The earth is heavy because of the hatred of people. They do not realize that there is so much more power in love. That is why we ask you O Dear Lord to open our mind and enlighten us. Fill us up with your love and let us use it towards the other beings. Let us respect what we have and notice what we need. Let the people of darkness shine and help each other. Let your people see beyond religion and nation. We do not ask you to forgive our trespasses or give us bread. We ask you to teach us and share your wisdom. Let us forgive others. Let others forgive us. And shall the world will be united in peace!

Amen.

Szóóval ez az én saját miatyánkom. Mert szerintem nem kenyeret meg jószomszédokat kell kérni, hanem tanulni és adni kell.

Figyelmeztetek mindenkit, hogy ez lesz az utolsó bejegyzésem. ( hacsak rám nem jön valami a reptéren ) Szomorú vagyok, mert már csak két hét és négy nap. Nem akarom itt hagyni az embereket. A barátaimat Ghánából, Németországból... soroljam? ne...

Haza is akarok menni, mert La Hongrie me manque bcp! Me extren~o.

Tehát most arról fogok írni, hogy mi történt velem az elmúlt hetekben. Nem akarok többet sirdogálni, mert már mindenkinek elege van belőlem, és Viktorka is megmondta (ősi dakota mondás :D:D:D) " A hídon csak akkor megyünk át, ha odaértünk." :) Miért van az, hogy néha a híd közepén megállunk, és legszívesebben a vízbeugranánk, de egyik oldalra se szívesen mennénk? Azért, mert Alexander Rybak is megmondta, "I am in love with a fairytale." Olyan jó emberektől idézek, tényleg :D Már csak egy Bush vagy egy Nehru idézet kéne. :D

Múlt pénteken voltunk a Carolina Tiger Rescue-ban. http://www.carolinatigerrescue.org/ Aki volt veresegyházán, annak van egy képe arról, hogy mi található itt. Nagymacskák - és egyebek - akiknek nincs hol lakni. A különbség az, hogy az európai emberek a sorban előrébb áltak amikor az észt osztották... Najó, nem akarok senkit megsérteni. Az európai embereknek logikusabbak a törvényeik, mondjuk így. Tehát a különbség az, hogy az itt található nagymacskák - és barátaik, üzletfeleik - nem cirkuszból jöttek... Hanem emberek otthonaiból! Bizony ám! Ezek kidobott, már nem kellő kiskedvencek! TIGRISEK, OROSZLÁNOK, NAGYMAJMOK, OCELOTOK, párducok. Ööö... igen. A világok kb 4-3 ezer tigris van vadon. Texasban 500 van fogva tartva háziállatként. Ööö... háziállat definíció: NEM TIGRIS. Nem találtam a blackle (google helyett a környezetvédő verzió) ben semmilyen meghatározást, de egy ötéves ovis is tudja (európában) hogy a Kinkajou - Nagy, félig lajhár félig sün állat - nem háziállat. Vagy hogy az oroszlán nem arra való, hogy reggel kiszórj neki félkiló pedigrét és othagyd, aztán este engedd a gyereket labdázni vele. Nagy állatvédőként végigbőgtem a kirándulást. Mert szerintem egy ocelot háromszor annyit ér mint egy ember. Az ocelot: nem rasszista, nem homofób, nem gyilkol muszlimokat vagy keresztényeket, ugyanúgy kezeli mindkettőt. Az ocelot nem okoz globális klímaváltozást. Az ocelot ugyan nem beszél nyelveket, de ha beszélne, akkor el tudná magyarázni, hogy merre van Ausztrália. A lényegretérve: a sok kidobott nagymacska - és egyéb - mind meg volt kínozva, vagy rossz körülmények között volt tartva, verve volt, láncrakötve, alultáplálva, és a legroszabb, hogy úgy került a menhelyre, hogy a.) autópályára kidobták b.) két hétig volt kikötve egy texasi szupermarket elé,ahol az emberek két hétig fotózták, dobálták kővel, gúnyt űztek belőle. KÉT HÉTIG!!! Gondoljunk csak bele, hogy egy tigris hány percig lenne kikötve egy teszkó elé... Ööö.. NULLA??? ja, és c.) paris hilton kabátot akart belőle csinálni, de az egyik csicskása egy kutyaszállítóban kimenekítette... Komolyan, volt ilyen kismajom... :( És a legtöbbnek le volt vágva a körme, ami a nagymacskáknál azt jelenti, hogy nem tud vadászni, és rendesen járni sem, tehát nem tartható sehol, csak speciális menhelyeken. Ez nekik egyenlő azzal, mintha nekünk levágnák a lábujjainkat. Ja, a kedvenc sztorim viszont az volt, hogy az egyik texasi nagyon értelmes és intelligens amerikai a hátsókertben tartott kb három tigrist, egy medvét, stb, és mivel egy nagymacska kb 5 kiló húst megenne naponta, ha nem többet, nem tudta őket rendesen etetni. Egyik este beivott és részegen ment haza a haverjaival. Baromkodtak a hátsókertben, és az egyik nagyon jófej és okos haver kitalálta, hogy "come on, böködjük meg a tigrist!"... Az állatok meg megették. :D ezen vagy fél órát röhögtem.

Eközben bioszon a FOOD INC.-et nézzük. Nem ettem húst lassan egy hónapja. Nem csak azért, mert "mentsükmegaföldet jajderoszazállatoknak akisketrecben" hanem azért is, mert ránézek a csirketaco-ra és hányingerem támad. Megérzem a hamburgerhús szagát, és eszembejut az, hogy átmossák az egészet ammóniával, hogy ne legyen benne E-coli... ammónia=vizelet minusz egy két anyag. Ja, és a Monsanto, amiről Nádori bácsi tartott előadást, elásta magát előttem már akkor is, de most még mélyebbre. Nem akarom ecsetelni, hogy milyen borzalmasan bánik az "amerikai" food industry az állatokkal/növényekkel/a Földdel és a dolgozókkal. Undorító.

A baj csak az, hogy a Földet nem kenhetjük be betadinnal és nem nyomhatunk rá ragtapaszt. Nem fog úgy begyógyulni. Változni, azt kéne. Várunk 10-20 évet, és Atlasznak elege lesz, és ledob minket a padlóra mérgében, majd ránktapos. És az fájni fog. Nem csak azoknak, akiknek most is fáj. Hanem mindenkinek.

Magyarnak meg nem úgy kéne lenni, hogy Lajos bácsi terén üvöltjük, hogy Szlovákia fiatalabb nálam. Mert képzeljétek, India fiatalabb a nagyanyámnál. A nagyanyám mégse megy oda idegeskedve, dörömbölve Anwar Hamik ajtaján, hogy háh, ez nem igazság, ti nem is vagytok egy létező nemzet. Magyarnak lenni úgy kéne, hogy tanulunk, fejlődünk, el és befogadunk, környezetet védünk és tisztítunk fenntartunk és benntartunk. És egyszercsak a nemzetek körülöttünk rájönnek/felnéznek ránk, mert: Jé, ezek a magyarok milyen műveltek. Nahát, a turizmus hogy fellendült ebben a tiszta és befogadó országban. Odanézz, már megint egy magyar város fogadta be a menekülő kurdokat. És képzeld, én voltam ott és a magyarok nagyon kedvesek és nem rasszisták, környezettudatosak és büszkék magukra. Így kéne magyarnak lenni.

Gandhival zárnám az estet, mielőtt spanyolt tanulok - Ja, harmadik lettem a nemzeti versenyen , igen, az egész ország részt vett. A francián csak kitüntetést kaptam, hogy jobb vagyok mint az emelt franciások - egyetemi francia kurzus - 50%a.

szóval nesztek, Gandhi:

“A nation’s greatness is measured by how it treats its minority.”

Viszlát!

 

Flóra

Szólj hozzá!
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://usaimcoming.blog.hu/api/trackback/id/tr992918408

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - MÁJUSI SÜN 2011.05.20. 14:24:44

Manapság nem szívesen lennék sün. Nem csak azért, mert elég nekem a magam bőrében otthonra lelni. Mint tudjuk, ezek a ravasz szemű állatok márciusig téli álmot alszanak, kivonják magukat a forgalomból, testhőmérsékletük 5-6 fokra süllyed, szóval minden...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása