2011. április 11. 21:00 - Flora Keresztély

Gondolatok

* Kanadában lemészárolják a bébifókákat, hogy ne egyék el a halat a halászok elől.

* Csak az az igazi "Ír" aki katolikus --- ööö, nem????

* Az NEM egyesült államok beli, akinek a szülei mindketten svédek. Hé, svédek, ne hagyjátok, hogy az E.Á. learassa a babérokat Carl Sandberg miatt helyettetek!

* Nem hiába ültem végig az irodalom órákat, Aranyhoz, Adyhoz és Kosztolányihoz nem lehet Hemingwayt vagy Poet hasonlítani. Éljen a magyar irodalom! Vagy inkább éljen a jó irodalom!

* Aznap, amikor tele volt a híradó a Japánban történt katasztrófával több ezer Egyesült Államok-beli NYOMORÉK kommentált féjszbúkon, hogy: Háhá, most jól megkapták Pearl Harbor miatt!  1.) GYERMEKEIM, AZ LASSAN HETVEN ÉVE VOLT, TÚL KÉNE RAJTA ESNI. 2.) Harminc lelenc katona lakott Havaii-n, az egy százezred része SE azoknak, akik Japánban megsebesültek. 3.) Ki dobta rá az atombombát Hirosimára és Nagaszakira? Nem hiszem, hogy Isten annyira szeret titeket, mert bántottátok a Japánokat. Ők meg nem bántottak titeket. Legalábbis nem annyira. A szülőkkel is így van. Ha péppéverném a húgomat, anyukámék nem örülnének, és nem jutalmaznának meg azzal, hogy elvisznek a vidámparkba. Szerintem Miatyánk sem fog. 4.) Gondolkozzatok már el azon, hogy mit mondtok, légyszives. - Ja, hogy ez ész nélkül lehetetlen. Ó, bocsi.

* Tudtátok, hogy az első világháború után a Németek és az U.S. nem kötött legális békét? Pfft... mennyire jellemző? Ja, és durvább propaganda volt itt, mint a SzU-ban! :D És ezek félnek a kommunizmustól? Röhej. A legfelháborítóbb az az, hogy HUN-oknak nevezik a németeket - még a tankönyben is, holott a Hunokhoz kicsivel több közünk van - együtt vadásztuk a csodaszarvast :D

* A Ku Klux Klán a mai napig aktív szervezet ebben az országban. AZ OKÉ, HOGY LIBERÁLIS, de ennyire? Ja, persze, a fekák nem emberek. Ők nem is hisznek istenben és Obama is muszlim... " Ahogy Móricka az ókori Rómát elképzelte"  :) Papa!!!!

* A mexikói lovagom írt, hogy mennyire hiányzom neki. Sajnálattal kel közölnöm, hogy bármennyire is szeretném, nem szökhetünk el, és házasodhatunk össze Nevadában, mert tuti, hogy a családja szerint nem ütöm meg a mércét: 1.) Nem tudok lasszózni, 2.) Nem tudok vadlovat betörni, 3.)Nem szeretnék nyolc gyereket szülni. 4.) Nem fogom a gyermekeimet Hozénak, Álbertónak, Huanitosznak, Csegevárának vagy Fidelkasztrónak nevezni. 5.) Annyira nem jó a spanyoltudásom, hogy Esmeralda néninek is belopjam magát a szívébe, az ő véleménye márpedig számít!!!!

* Voltunk WDC-be, és láttam az Indiánmúzeumot belülről!!!! Annyira hihetetlen, hogy kb 1000 különálló nyelvük van, és a legtöbbet a mai napig beszélik! A highlights nevű túrán voltam, ahol az építészetről és a hagyományokról beszélt a néni, aki a Lakota törzsből származik. Volt egy terem, ahol a mai napok indiánjai voltak "kiállítva". Tele volt a középen álló fal fotókkal és azoknak az embereknek az életét lehetett megismerni. Elképesztően erősek az indiánok! Megőrzik a nyelveket, a dalokat, a kultúrát, annak ellenére, hogy a világ legglobálisabb malculture masszájában élnek. Viszont sajnos még most is olyan mostohán bánnak velük, hogy az ensznek lehet, hogy kicsit körbe kéne néznie, mielőtt Líbiába megy. Különleges állampolgárságuk van, ami magyarul azt takarja, hogy ha feladják indián létüket, akkor mehetnek RENDES kórházba, lakhatnak nem rezervátumi területen és vehetik igénybe mind azt amit egy "amerikai" állampolgár megkap INGYÉ! Szerintem ez csalás, és gonoszság. Azt nem tudom, hogy említettem-e már, hogy Main-ben van egy indiántörzs, aki perli az egyesült államokat, mert egy szerződés szerint több mint az állam két harmada az övék. Itt egy cikk róla, én kicsit mást hallottam, de ki tudja mi az igazság. http://constitutioncenter.org/timeline/html/cw12_12307.html Az biztos, hogy a US minden szerződést olyan rendesen betartott, mert itt mindenki olyan erkölcsös, lojális és igazságos...

Címkék: us
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://usaimcoming.blog.hu/api/trackback/id/tr102818585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása